Expedition livet & Att våga fast man inte törs

"EXPEDITION LIVET" & "ATT VÅGA FAST MAN INTE TÖRS".
Dom stora produktioner jag medverkat och medverkar i är ju ofta sammanhang där besluten om vad
som skall göras redan är tagna. Det är fantastiskt roligt att få vara med inne i maskineriet och se kugghjulen snurra men av och till känner jag också ett stort behov av att jobba med saker där jag själv formar allt från ax till limpa.

Naturfilmerna jag jobbat med kan nog sägas vara exempel på det där jag haft alla fingrar med i syltburken från start till mål. Barproduktionerna likaså, man hade en idé och genomförde den hela vägen. Just nu är det två projekt jag gärna åker ut och gör som är uttryck för samma behov, att styra och ställa över hela innehållet: Föreställningen "Expedition Livet" och föreläsningen "Att Våga Fast Man Inte Törs"

Så här ser "säljtexterna" ut för dom: 

EXPEDITION LIVET
Tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson levererar Anders en brokig samling berättelser och visor om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet. Alltihop utspelar sig runt en lägereld på scenen eftersom det är den plats människor genom årtusenden tyckt bäst om att samlas kring för att lyssna till historier.

Lite som ett sommarpratarprogram kanske, fast live och med bara egna låtar.

Expedition Livet tar avstamp i människans första steg på savannen och landar i en treårings nyliga avtryck i lekplatsgruset. Vi passerar urskogar, oceaner, sommarstugor, och Skansen.  Slår följe med japanen som vandrar runt jorden, med folkvandrande hunner, emigrerande svenskar och med sjömansänkan som gick över Bottenvikens is. Stannar till på fel hotell i Ystad och landar mot slutet i TV-soffan hemma.. I föreställningen ingår även handgripliga tips om vilken digital apparat det är skönast att hämnas på när hemelektroniken har jävlats för mycket.

 Anders berättelser skapar fantasifulla bilder där ingen lämnas oberörd. Det är allmänmänskligt, rörande och roligt.

Hur har det gått? Hur skall det gå? Och vart?

EXPEDITION LIVET bokas genom MTA Production

MTA Production AB

Saltmätargatan 7, 2 tr
113 59 Stockholm
Tel: +46 8 660 86 09
Mob: +46 739 89 74 93
malin@mtaprod.se
www.mtaprod.se

Anders-Lundin_Expedition_Livet


ATT VÅGA FAST MAN INTE TÖRS
En av Sveriges mest populära programledare föreläser på temat: ”Att Våga Fast Du Inte Törs”. Anders är ju känd från Allsången, Robinson, Melodifestivalen, REA-showerna, Allt för Sverige m.m.

”Att man känner efter om det inte är lite kul. Det är en livsviktig olja. Kul. Tycker man det är kul så orkar man jobba på. Jobbar man på, så blir det bra. Blir det bra så behöver man ju inte vara rädd. Är man inte rädd, så vågar man mer, tar fler nya utmaningar.”

Personligt, utlämnande och med mycket humor och värme förmedlar Anders Lundin insikter och reflexioner på den ovanliga livsresa han gjort. Föreläsningen är arbetsrelaterad så tillvida att alla kan använda dessa verktyg i sitt arbetsliv.

Anders berättar om sitt mindset, att man inte måste ha ett mål, ”en attackplan” för sin framtid. Man kan ”lyckas” i livet även utan att ha direkta mål. Man kan börja gå, öppna en dörr och se efter om det finns något för mig där. Leka lite…våga tänja gränser. Men inte så att man knäcker sig själv utan lite i taget.

Anders berättar om hur viktig förberedelsen är och att bra utfört arbete betalar sig i längden vilket ofta leder till nästa uppdrag. Andra teman är ”Robinsson”, om tiden i ”Allsång på Skansen”, sociala samspel, motivation och inspiration, de val man gör i livet (och inte gör), oberoende m.m.

Föreläsningen blir bitvis mer än föreställningsföreläsning då Anders i föreläsningen även visar den smått komiska TV-filmen från Eurovision 2000 där han och Kattis Ahlström var ett programledarpar inför 100 miljoner TV-tittare.
Vi får även höra ett par av hans fantastiska egna dråpliga melodier med humortexter som verkligen berör och får en att inse att det inte är så farligt att våga – och ibland göra bort sig.

Föreläsningen ”Att Våga Fast Du Inte Törs” har medelbetyg 4.8 (av 5).

 Bokas genom Totte Freidenfelt, 0708-23 98 00

anders-lundin